maandag 6 juli 2015

Dank aan Het Moederfront

Ken je dat gevoel dat je als kersverse moeder precies ineens moederziel alleen je weg moet vinden in de jungle van meningen, adviezen, vooroordelen, wetten en regels?
Alsof je plots in een andere wereld bent beland. Of beter: in dat deel van de wereld dat je nog totaal niet kon kennen.


Als je veel geluk hebt, krijg je mentale steun van de mensen die het dichtst bij je staan. Die durven meedenken en vooral ook durven meetwijfelen.

Als je dan niet kiest voor de geijkte weg, kan je echt alle hulp gebruiken. Omdat het soms zó erg welkom is als iemand af en toe de twijfel weer wat kan verzachten.

Zo heb ik veel steun gevonden bij het moederfront.
Ik vond er niet alleen bevestiging voor wat ik denk. Ik vond er ook goed geschreven en onderbouwde teksten over die minder geijkte wegen. Als je thuis bent en weinig andere thuisblijfmama's kan ontmoeten, kan zo'n site echt een hart onder de riem zijn.
Waarvoor dank.

En als kers op de taart werd ik ook nog eens uitgenodigd om er mijn verhaal te delen!

Waarvoor dus mijn oprechte dank.9 opmerkingen:

 1. ik voelde me verbonden met jouw verhaal op moederfront. Zo kom ik op je blog terecht. Ik sta (stond) ook in het onderwijs en kreeg in juni een kindje. als tijdelijke leerkracht stopte mijn contract, ook geen recht op borstvoedings of ouderschapsverlof. Wat me compleet overviel! Maar nu krijg ik dus waar ik van droomde: thuis zijn bij ons kind. Hem rust en geborgenheid geven, en een stressloze moeder én vader. Tijd voor het huishouden, tijd voor de man, tijd voor ons kind. Ik kon onze zoon geen warmere start in het leven wensen! Oh ja, kinderspreekuur, fijn boek, ik zoek er geregeld iets in op :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Carlotta, fijn dat je jezelf herkent in mijn verhaal. Het is inderdaad een geluk bij een ongeluk. Vrouwen die tijdens de zwangerschap hun werk verliezen, zouden best wat meer ondersteund mogen worden. Financieel is het bij ons echt niet evident. Blij te lezen dat het zo goed met jullie gaat en dat je er met volle teugen van kan genieten! Bedankt voor je berichtje :-)

   Verwijderen
 2. Fijn om te lezen! Ik werd ook ooit es voor geïnterviewd. xxx
  http://www.hetmoederfront.com/2015/10/fulltime-moeder-sofie.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ga het lezen op moederfront!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ga het lezen op moederfront!

  BeantwoordenVerwijderen