donderdag 21 mei 2015

Tijd voor jezelf

Eén van de grootste uitdagingen voor de (thuisblijf)mama is tijd vinden en benutten voor jezelf. Alles loopt namelijk door en over elkaar. Je kan dochter- of zoonlief niet even uitschakelen om je hoofd en handen vrij te maken voor iets anders.
Herken je dat gevoel: tijdens het pamperritueel of het stapelen van blokjes borrelen zalig veel ideeën op over wat je allemaal zou willen doen. En op het moment dat je wat me-time in je schoot geworpen krijgt, heb je plots geen idee wat je ermee kan aanvangen. Dat vind ik een keifrustrerend piekermomentje!

Me-time is tijd waar je energie van zou moeten krijgen en bij mij is dat bijvoorbeeld tekenen (ja maar wat dan?), dingetjes naaien (ja maar wat dan? Een kleedje voor mijn dochter maar met welk stofje of patroon? En een Waldorfpopje, maar met welk materiaal? Hoe en waar kan ik dat vinden?) en nog vóór ik goed en wel het hoe/wat/waar heb kunnen bedenken is de me-time gepasseerd.
Misschien ligt de oplossing wel hierin: gewoon en zonder verwachtingen aan iets beginnen en van het één komt het ander.
Ik ben er zeker van dat er onder de mama's experts zijn die precies weten hoe je die kostbare tijd mooi kan gebruiken. Jullie tips (of frustraties) zijn hier méér dan welkom!

1 opmerking:

  1. Mijn favo en meest voorkomende me-time moment is een zalig warm bad vol schuim !

    BeantwoordenVerwijderen